Monday, November 18, 2013

Snippets of the month



roti ni beli kat Paradigm Mall..semua roti dia cute2 & nampak sedap.Rasa nak rembat semua!

Choc ni org bagi,beli kat Langkawi

close up

nasi lemak ni baru buat tadi.ni pinggan hubs..sian dia kena tunggu..hihihi


Owh btw,my instagram id Beehuntstory =)

Sunday, November 3, 2013

Kek batik simple

Salam
Okay,harini nak share resepi simple
Kek Batik...kek ni dari study lagi dah selalu buat,dah namanya senang...bahan pun sikit..sampailah dah kawin ni selalu sangat buat.Tapi nak ambil gambarnya yang lemah
Aku pernah try di bazaar ramadhan teluk intan,kek batiknya lembut dan moist..mcm makan kek pula..sebab selama ni yg ku buat biskutnya maintain keras..ada petua kata biar kan biskut tu lemau baru menjadi lembutnya...tapi tak berkesempatan nak try lagi

Jom kita try buat resepi ni dulu
Biskut Marie satu pek
Butter 1 buku
1 pek kecil Milo
Susu pekat setengah tin
Cairkan butter di dalam kuali,masukkan susu pekat dan Milo..kacau rata...then masukkan biskut Marie..tips dpt biskut Batik yg sedap,selalu aku tak habiskan biskut Marie..agak2 tak terlalu byk..baru sedap biskut tu disalut milo yg byk

nak tambah benda lain pun boleh,esen vanilla...telur..kacang..letak la pape..insyaallah menjadi je.
tapi kali ni aku buat style nak membersihkan peti ais sebelum pindah..:p

Dan inilah hasil kejadiannya

taraa





jemput makannnn =)