Sunday, September 25, 2011

Day 2 in Perth

Day 2,matahari dah ada.ku sangkakan pukul 7,rupanya baru pukul 5 lebih.

Aktiviti hari ni tak banyak,kami banyak mencari kawasan untuk shooting client nanti.
Tugas kami kesini utk mengambil video prewedding client kami,so byk study storyboard & kawasan nak shooting la berbanding jalan2.Bila balik malaysia terasa rugi yang amat sebab tak dapat nak travel jauh.haih..no worries,akan ku jejak juga Perth next year..huhu

Setelah breakfast,kami gerak ke Caversham.Sorang masuk 22 aud rasanya.
Seronoknya tak dapat digambarkan,hanya gambar sahaja yg mampu ku upload
TIPS: jgn beli souvenir kat kedai souvenir caversham,agak mahal berbanding dekat luar.


kangaroo version albino:p





keldai ke kuda da lupa.tp aku perasan,byk gak org amek gambar..mmg dia suka pose mulut nganga kot

victor,umur 8 tahun

pose with victor 1

pose with victor 2

pose with victor 3,haha

caversham,wildlife park


video
                                                                    kangaroo garu²



Lepastu kami ke Margaret River Choc, ingatkan besar,kecil je kedai nya
Tak pernah lagi pergi yg betul2 dekat Margaret river.pergi yang dekat caversham je.Hati2 memilih choc,boleh tanya staff kat situ ada bubuh liquor ke tak,mereka semua peramah.
Choc free tasting pun ada,org suruh ambil dengan sudu,kami ambil satu plastik kecil bawak balik..gelojoh lak di negara org..heheh






Selesai je beli chocolate,kami dpt sms dari Tasha,dia ajak dinner sekali di Ciao Italia.Masa ni kami takde gps,semata² berpandukan buku peta,nasib baik hubby suka baca peta.

us

pizza sedap

spaghetti yg sgt sedap!kaler dia hitam sbb dorang campur dgn ink squid,uh mcm2 la mat salleh ni

chilli mussel


Balik tu lepak²,borak² kat rumah,pastu bincang2 sikit pasal prewedding shoot nanti.
Kalau sape2 nak kesana,jgn la ikut itinerary kami..rugi wo byk tempat lagi boleh pergi..aku buat blog ni pun just nak share sepanjang perjalanan kami disana.


Ok,sini aku nak share tips,kalau beli barang makanan,korang boleh try Oriental Market.
Kedai ni banyak barang Malaysia,maggi sampai la ke keropok udang Malaysia pun ada.
Lagi satu,sapa2 nak bawa nougat ,kat sini sgt murah.harga aku dah lupa..tapi compare dgn harga dekat fremantle,sini jauh lebih murah..beli yg pek besar terus,mmg berbaloi.



Oklah next day 3 pula,till then..buhbye
Assalamualaikum

No comments:

Post a Comment