Sunday, April 15, 2012

Selamat pulang..safe & sound

Assalamualaikum
Lama tak jenguk blog.just simple update without any pics.
Alhamdulillah aku selamat sampai ke Malaysia 2 hari lepas.rasa cam tak caye dah jejak ke perth. A bit hiccups here & there..tp biasalah tu kan.

Disini aku cuma nak pesan,if kita berniat utk melihat negara org,tidak kira guna agen or sdn bhd,jgn tanamkan dlm diri kita dgn ayat 'cukup sekadar cecahh jee'

Kenapa aku kata begini?sebab aku dan hubs bertungkus lumus selama 9 bulan utk memastikan percutian kali ni indah dan lengkap..walaupun budget tp boleh menikmati keindahan perth.
Aku tak suka bila org yg menadah info tanpa berusaha langsung.dah bagi info,mcm2 tak bawa..mcm travel pi seremban je..baju tak cukup,long john tak bawa,traveller plug tak beli,eventho as muslimah pun tanak bawa kain smyg? Pastu sume minta kat aku,aku da bersuami..ada limitlah utk memijak kepala ku ye.

 Kedua,jika kita nak merantau melihat bumi Allah,selagi ada ibubapa dan saudara jgn lah menipu mereka kata org tu belikan tiket..org tu ada meeting nun jauh disana..alangkah indahnya hidup jika semua org bagi free.buat apa menipu?seronokkah hidup bertopengkan tembok?ingat,ibubapa kita juga yg mendoakan kita sepanjang kita travel.

 Jgn jadi hipokrit...oh susahnya keje,ohh duit tak cukup...ohh tak sedapnya makanan..walhal betapa ramai manusia terkial2 mencari kerja,kamu pula mewah duit berkepok,makanan yg tak sedap itu habis juga sebekas.Ya Allah,tak bersyukurnya dia..



Lastly,sorry & THANK YOU is not a hard word.
Namun,setelah apa yg aku lihat,aku bersyukur kerana aku berbeza dgn dia.dan alhamdulillah...suami ku yg tercinta sentiasa memahami & menemani di sisi . Insyaallah dilain waktu aku akan ceritakan perjalanan di sana. Assalam

2 comments:

  1. Salam Hanani

    Masa kat Perth, kat mana u tinggal. We plan to go this coming November.

    ReplyDelete
  2. Wasalam Awang.kami stay di comfort getaway gueshouse,lynwood..boleh cari di stayz.au..mmg bnyk pilihan..for me area lynwood mmg selesa & sunyi..cuma agak jauh dari city..better try cari gueshouse sekitar fremantle or applecross..or stay area city pun boleh..yha or city stay ramai malaysian duduk

    ReplyDelete