Wednesday, January 30, 2013

yey,1st time jual cake =)

Assalamualaikum
Untuk pertama kalinya aku telah membuat kek untuk dijual..takut sungguh nak buat..hehe
Actually kek ni telah di tempah oleh kakak ku untuk majlis di ofis nya..katanya ada birthday member..nampaknya sungguh dia mempercayai bakat adiknya yg terkial2 nak buat sebiji kek ni.
Tapi papepun ku cuba sebaik mungkin,dengan lafaz bismillah terhasil la rainbow kek yg pernah aku letak dlm entry sebelum ni.

Keknya tak cantik mana,masih banyak yg perlu diperbaiki
tapi jadilah kan..huahua,maapkan ye kalau huduh :(


 

selalu aku shoot photo kek,mesti nak potong..ni mmg tak leh potong sbb nak bagi org kan..hehe
sedia untuk di hantar ke KKR..bismillah~ harap2 sedap la hendak nya
Dari pagi aku duk buat kek..keluntang2 kat dapo..sian kat hubs duk bau je kek tengah masak...jadi aku lebihkan adunan sikit..letak dalam jar kecil...cukup2 untuk 2 jar..jadilah kan,dapat gak hubs rasa ..heee

Owh,cuma aku tak berani tadi guna jar tu letak dlm microwave semata2...aku guna tray yg besar & isikan air sikit...pastu letak jar yg berisi kek tadi,hasilnya lebih lembut dari yang di bakar shj...yummy2 =)

2 comments:

  1. Salam Hannani,
    Woww dah start amik order ni hehe.. best tuu.. cantik lah kek ni rasa cam gatal tangan aje nak belah tengok kat dalam hehehe..
    Camni senang la kalau balik Msia nanti boleh la K Umi order ye? :)

    ReplyDelete
  2. Wasalam Kak Umi
    Hehe..tlg2 adik beradik sdiri je..tak berani nak amek order betul2 lagi:)
    Hehe,segannya..kak umi lagi expert bab2 buat kek ni.demi kak umi,saya bagi free je nanti.Insyaallah :)

    ReplyDelete