Sunday, May 12, 2013

Sunny sunday,brunch mee bandung yummy

Assalamualaikum
Sebelum nak cerita pasal mee bandung aku nak up beberapa pics yg menarik perhatian aku kat sana :P
jom tengok
kucing ni tuan rumah punya,aku tatau nama dia.tp kami pgl shiba.suka2 je..tiap2 pagi sebelum keluar mesti kacau dia dulu..gebuuuu

princess lea?? hahaha.jumpa topi kat kedai game
perth dalam kabus.terjumpa org malaysia.kdg2 susah mau jumpa tourist sesama melayu yg tak sombong,tapi diorang sgt peramah.boleh sembang2 lagi.oh baru teringat,janji nak share pic ni kat fb diorang

Okay jom kita start cite2 di ptg hari..tp perth dah malam (hati sudah rindu)
Kami telah dijemput kak Umi untuk menjamu selera mee bandung dirumahnya
Tapi pagi tuh awal2 lagi kami dah keluar rumah untuk ke sunday market.kami pergi dua sunday market
Belmont Avenue
Mellville Plaza

daun yg kemerahan di sunday market
 tapi kami banyak jalan di belmont ave je,sebab bila sampai kat mellville plaza hari dah terang,para manusia pun dah makin ramai bawak anjing .mana2 jalan terserempak.kalau kecik tu boleh buat rileks lagi.sekali tinggi mcm manusia.
Selepas ke Belmont ave,kami sempat cari sarapan dulu.Pagi2 ni taktau mana nak cari sarapan halal,nasib baik terjumpa dalam gps .Perth Lebanese Bakery,welshpool
dalam bakery semua ingredients halal pak arab dijual,mrs mac halal pun ada.kami hanya ambil sekeping olive+cheese pizza (3dollar). gambar takde sebab lapar kejap je licin:P
Selepas tu baru kami gerak ke rumah kak Umi
jom kita layan gambar,masa ni pun tak byk ambil.sebabnya semua pakai lens wide..lens kesayangan ada dalam kereta malas nak ambil.huhu..jadi amek gambar mee bandung pun tak dpt close up



antara menu yang kak Umi & abg Aziz hidangkan
starter:-
pancake
croissant butter & choc chips
lagi satu mcm croissant gak tp taktau nama

main:-
mee bandung - layan~

dessert:-
puding susu strawberry -legend !!yummy

jus buah,nescafe,kopi kaw~
memang kenyang kami haritu,alhamdulillah.terima kasih kak Umi hidang mcm2 untuk kami.Moga Kak Umi sekeluarga dimurahkan rezeki.Amin
inilah mee bandungnya,maap kena pakai wide lens @_@ ,btw mee tu handmade.bukan kedai mari

kawan kak Umi,Fadilah & hubs.anaknya Akif suka minum jus:)

okay yang ni sgt yummy,kalau bukan sbb kenyang.dah tambah dah.bila balik baru teringat..kuikui
alhamdulillah selesai
Lepas borak2,agak2 dalam pukul 2 ptg kot.kami beransur pulang,kak Umi siap bekalkan choc bunny yang sangat byk+ dapat pancake maker! yay...alhamdulillah rezeki
Kisahnya aku dan hubs duk mencari pancake maker yg dijual kmart,harganya dlm 12dollar je..sgt murah!tapi itu dulu,masa aku dtg perth sebelum ni..tapi sekarang cari dah takde..huhu,sebab abg Aziz kata diorang lelong waktu sales 3 dollar satu pancake maker (ada byk lagi,pie maker,pop cakes,choc fountain)semua habis licin.kompem takde,yg tinggal brand mahal je la.
Tiba2 hubs ternampak pancake maker ni kat rumah kak Umi,dia tanpa segan silu pi tanya beli kat mana..hadoi...segan aku.huhuhu...tup2 lepas tu kak Umi bagi pancake maker...alhamdulillah sgt2...malu segan semua ada,tp dalam hati seronok sangat2..terima kasih sekali lagi Kak Umi..heeee:D

Balik tu kami ke Kings Park

oklah dah nak maghrib,insyaallah jumpa di next entry
Assalamualaikum~

No comments:

Post a Comment