Saturday, May 11, 2013

Persimmon Orchard & Araluen Farm

Assalamualaikum
Harini inspektor Hannani & koperal Faizi ingin membuat laporan mengenai percutian kami bersama Kak Umi

over kan somi nih :p
Okay!Harini aku nak cerita pengalaman ku ke ladang pisang kaki & picnic bersama Kak Umi & family.
Untuk pengetahuan semua,ini adalah kali kedua kami dapat berjumpa dgn Kak Umi.Agenda ke ladang pisang kaki & picnic ni adalah idea Kak Umi sendiri.Seronok sangat2 sebab first time sampai ladang persimmon ni,buahnya pun jarang nampak...inikan ladangnya..hehe
ladang ni dah dekat sangat dengan Araluen.dekat area Bedfordale rasanya.
Okay jom kita tengok gambar2

buah dia sangat la manis + crunchy.manis dia mcm mangga..yumyum

Inilah tuan punya ladang.hehe..takdela ni lah Kak Umi.blogger yang menetap di Perth

ada mcm satu family x?hihi

Ini pula suami kak Umi,abg Aziz & incik somi
Kak Umi & suaminya sgt lah baik & humble.Baru jumpa berapa kali dah rasa rapat.
Pernah tak korang rasa begitu akrab dengan adik/kakak masa kecil2 dulu?Then bila korang dah besar masing2 sibuk dengan kerja dah makin susah nak jumpa.Nak manja2 pun dah takleh dah.Ada yang duduk jauh,ada yang mulakan hidup baru.Kdg2 rasa sunyi tanpa mereka.
Bila aku bersama dengan Kak Umi & Abg Aziz..tiba2 je rasa terubat kerinduan bersama adik-beradik.Rasa Kak Umi seperti kakak sendiri.Tidak pernah kedekut ilmu,tanya je pape pasal perth,insyaallah mereka akan tolong.sanggup bawa kami berjalan jauh..malah siap bekalkan kami dgn pelbagai hidangan..huhu,rasa terharu sangat2 :')
Terima kasih Kak Umi,walaupun perkenalan kita singkat.tapi kak Umi melayan kami seperti keluarga sendiri.Selesai berjumpa kak Umi,hubby tak putus2 memuji.tak sangka dapat bersua muka dgn mereka sekali lagi.Alhamdulillah
ni persimmon yang telah di petik & diasingkan gred nya
Selesai ke ladang persimmon,kami ke Araluen untuk picnic.Perut pun dah berkeroncong,rasa tak sbar untuk merasa menu Kak Umi.Bihun goreng & sandwich.Peghh memang layan dgn angin sejuk2 ni

sungai kecil di Araluen


hubby kata air mildura rasa mcm ubat batuk..kuikui

Alhamdulillah selesai makan kami beransur pulang.Tp selepas tu aku & hubs sempat ke Bunnings mencuci mata melihat pokok2 bunga yang cantik2.Selepas tu baru kami pulang berehat,mengumpul tenaga utk memancing.(sy xmemancing, xreti :p)
Insyaallah jap lagi aku akan update pengalaman memancing di North Mole,Fremantle pula.


No comments:

Post a Comment