Sunday, May 26, 2013

Red Velvet for my mom

Salam Alhamdulillah akhirnya siap gak cake red velvet ku ini walaupun rupa tak semenggah. 
Lama tak buat kek tangan pun jadi keras..alasan:p 
Sebelum nak buat tu hari2 tengok utube cara nak buat rose..siap beli nozzle bagai..sekali pagi tadi duk pipe2 testing...cream cheese frosting aku terlembik..sobsob..tapi sedappp:p
 tensen..tak dpt la nak buat bunga rose penuh2 satu kek..huhuhuu last2 aku gabung je bahagian bawah dgn kaler pink & kaler putih..tp mcm sgt comottt..rasa segan nak bagi kat mak mentua...tp hubby kata bagi je la..janji dari hati..haishh..hope mak suka la..maapkan saye yg kekerasan tangan 



2 comments:

  1. Salam Hannani..
    Wahhh cantik sekali kek tu.. warna krim cheese pun jd menarik, pink gituu. k umi buat cream cheese frosting pun jd lembik jugak tp yg penting rasanya dan ingatan tu.

    Cake stand pun mmg kelass sekali.. perghhh!! :)

    ReplyDelete
  2. Wasalam Kak Umi
    Hehe..alhamdulillah..geram sbb tak licin
    Haha..sy dgr kata kak Umi..jln2 kat Kl byk gak murah2...tp aritu kat Perth lawa gilerrr..dekat Thingz rasanya..tp harga..terpaksa window shoppinG je la:p

    ReplyDelete