Thursday, March 8, 2012

Singapura 2#

As salam,
ok kali ni aku sambung entry ke 2 tentang singapore

Malam tu lepas lepak²,pas Maghrib kami masuk semula ke Singapore untuk dinner,mission malam ni nak cari teacinno..seyes sedap,rugi kalau tak rasa.

Sebelum pergi singapore lagi aku dah buat research mana nak cari teacinno ni,susah sungguh...dah google pun tak byk info yang dapat.Then,hubby check semula gambar² sewaktu kami lepak bersama client dulu..

Hubs: hah,ada pun gambar,cuba kita tgk area dalam gambar ni
teacino yang sedap,snap pakai hp je


sampai mcmtu sekali mencari..haha

berpandukan gambar yang ada,kami hanya dapat 2 clue...Spize & Shell..eh,macam Amazing Race lak

Selepas di google,ada 2 sahaja kedudukan restoran spize & lokasi yang kami cari ialah di Bedok.

Berpandukan gps,kami dengan bersemangatnya mencari teacinno pujaan..
.sekali bila sampai...
laaaa,,awat restoran cinaaaa nihhh...hahaha,salah address la nih.hadoii..main² lak gps ni.

Aku try search gps Shell yang terdekat...haa,tak jauh dah ni..kami bergegas ke sana dengan perasaan yang tidak yakin,betul ke tak tempat ni.ker salah address lagik..

ALHAMDULILLAH..akhirnya sampai gak destinasi kami...rupa-rupanya area ni Food Court gak, dan restoran yang kami cari bukanlah restoran spize..tetapi restoran di sebelahnya..Enak-enak restoran.haihh~
restoran ni ada tanda halal,no worries!


puas hati dpt teacinno

Harga ok,not bad.standard makanan di Malaysia gak,tp jgn lah convert ye
Makanan aku tak berapa highlight sgt,sebab sama je ngan makanan kita,lebih kurang.
Lepas makan,kami balik semula ke hotel & tido...zzzz~


Keesokannya pulak,dah alang² di JB,rugi rasanya kalau tak menikmati mee rebus johor,tapi sebelum lunch..kami decide nak pergi The Zon,kompleks bebas cukai.


Kalau ke sini,kami beli coklat je lah.whittakers,kitkat menjadi idaman.
Masa pergi tu ada promotion ,choc Reese beli 2 free 1...best².,boleh bawak balik bagi sedara mara sikit.
tapi bagi aku sebagai penggemar makanan manis..choc Reese terlalu manis.Sampai harini tak habis..huhu




ada 3 kedai choc dalam the zon

Lepas shopping choc,masa ni lah nak menikmati mee rebus! nyummm


Tercapai dah semua hajat,kami mengambil keputusan untuk pulang ke rumah..rindu kucingku TimTam
On the way balik tu sempat singgah Premium Outlet,rasanya kebanyakan yang masuk singapore,mesti bila balik singgah ke PO dulu,cuci² mata.


 
Sambil jenjalan tu rasa mcm dekat Harbour Town,perth lak...hihi,sungguh mengimbau kenangan  masa jalan² terhidu bau yang menusuk hidung,wahh sedapnya bau.
Rupa²nya ada kedai yang jual makanan ala² hot rolls,nama dia crepe signature.Apa lagi,terus beli 2 set.Cara order dia mcm nak masuk hospital kerajaan lak,ada number bagai,dah siap dia akan panggil num yg di beri pada kita.


crepe signature
posing je ;)
 Dekat sejam gak kami window shopping,selesai menunaikan solat jamak,memandangkan hari pun semakin gelap..kami terus bergerak pulang.
Overall,percutian kali ni agak memenatkan memandangkan kami bermalam sehari sahaja.Tapi sangat best sebab segala hajat telah pun tercapai..huahua.Insyaallah ada rezeki lebih boleh pergi lagi.
pose sebelum balik, tata JB~





No comments:

Post a Comment