Monday, November 5, 2012

Dog Rock & Wind Farm,Albany

Assalamualaikum,
kali ni nak cite tentang Dog Rock & Wind Farm.Sebelum tu tempat kami bermalam di Albany adalah Emu Beach Holiday Park.
Bagi aku,tempat ni mmg terbaik...ada pelbagai pilihan,nak duduk motel,suite,caravan park...semua all in one..kami duduk motel berharga aud 90 sahaja,motel ni muat2 utk dua org..mmg kecil,tapi segalanya lengkap ,lcd tv,microwave,siap pinggan dia pakai corelle lagi..kiranya mini hotel la ni..if dtg dgn family besar,better ambil studio..seyes mmg puas hati.

corelle idaman

toilet

kitchen/ruang mkn

king size

pemandangan motel dari luar

betul2 depan motel ada caravan park,boleh tengok gelagat org.malam2 diorang buat unggun api.sonok sangat


Okay, aku nak cite tentang dog rock dulu,jgn terperanjat ye..kedudukan dog rock ni tgh2 town..lawak lak..betul2 strategik..dia betul2 located kat Middleton Beach Road.
dog rock,siap ada cat colar kat leher dia
kalau dah nampak signboard ni,mmg dah dekat sgt dgn dog rock
Sekadar snap beberapa keping gambar,kami meneruskan perjalanan..next,kami ke Mt. clarence ,atas ni kita boleh tgk 360 degree view of Albany,rasa duduk atas awan je..dgn angin yg kuat,pemandangan yg indah,subhanallah.

akhirnya kehendak hubby tercapai nak gambo tengah jalan

ni dah sampai puncak


kat sinilah boleh tengok pemandangan albany 360 darjah!

Next,kami ke wind farm...dulu semasa ke lancelin dah pegi tgk wind farm,tp boleh tgk dari jarak jauh je..ni kita boleh berdiri sebelah2 je tau...
If siapa2 nak pergi the gap & wind farm,masa baru sampai albany jangan ke wind farm/the gap dulu.adalah disarankan pergi ketika nak bertolak ke Denmark.Sebabnya lokasi kedua2 tempat ni dah kehujung sikit,alang2 lepas tengok wind farm..boleh terus ke Denmark.tapi if ada byk masa terluang apa salahnya kan:)
Antara destination dlm albany,this is a must!pemandangan dia sgt2 cantik...again,tidak dpt digambarkan dgn kata2..dapat rasa lagi betapa kuatnya angin kat atas tu..rasa nak terbang tudung pun ada..hahaha
ok,enjoy the piccas







Satu kincir angin ni,boleh bergerak selaju 260km per hour(160mph)

last shot,kasi jiwang sikit..hee:D

2 comments:

  1. Best tgk Hannani pegi jalan2 camnih. k umi teringin juga nk pegi, tp lebih suka kalau dpt duduk kat farm atau dekat2 orchard. teringin nak petik apple atau pear. atau berries.. so far ada jumpa tak kat mana2 yg ada orchard ni otw ke sana?

    ReplyDelete
  2. Takpe kak umi,nanti ada cuti sekolah lagi kan?boleh lah kak umi ngan family pergi nanti..buat roadtrip..mmg best,farm ngan orchard mmg ada,tp tak berapa pasti..if ada info nnti sy bgtau ye..mmg byk amk flyers,nanti sy tgk kan..tapi if margaret river mmg banyak farm stay nih..haritu nak duduk kat tantoun farm,tapi dah full..try tgk sunflower farm..best mmg best,boleh feed haiwan semua..yg tak best ada 3 ekor anjing yg jinak suka ngendeng kat kita.pantang kita keluar dia ajak main..hahaha..tapi yg tantoun tuh anjing dilarang masuk kot

    ReplyDelete