Friday, November 16, 2012

The Gap & Natural Bridge

Assalamualaikum

The Gap & Natural Bridge,Albany..merupakan lokasi yang sangat famous untuk para tourist.This is a must place to see if you visit Albany.
Pengalamannya hampir sama ketika aku pergi ke Cape Leeuwin bulan april harituh..angin yang kuat,pemandangan yang indah.berdepan dengan hanya langit & laut....cuma yang bezanya sekitar the gap & natural bridge penuh dengan batu bata yang menakjubkan!
Tempat ni masuk free je,parking juga disediakan .




Sedikit info mengenai the gap & natural bridge yang aku peroleh sepanjang berada disana
Beribu tahun lemon dahulu Australia & Antartica bound together membentuk sebuah negara yang sangat besar.


inilah natural bridge

45 ribu tahun kemudian both continent broke apart.Kiranya the gap & natural bridge ni adalah part yang paling hujung sekali & merupakan sisa batu antara antartica & australia yang terpisah.

hubs aku siap nak pergi tengah bridge tuh..aku tak bagi...muahaha.sape tak syg laki kan:p
untuk keselamatan tepi2 nih dah dipagar..tapi bridge ni still boleh lalu ikut tepi lereng2 bukit/batu


sini pula the gap

the gap


Disebabkan perubahan cuaca,angin dan ombak..sometimes in the future the gap will widen & disappear and the natural bridge will collapse become a new gap.

last shot,cam biasa..shot cintan cintun ;)

No comments:

Post a Comment