Wednesday, September 5, 2012

Love is in the air.Our latest engagement video

Assalamualaikum,
I know this entry is not related to baking or travelling..tp still nak share our latest video.
Majlis ni baru je selesai shoot 1 september haritu.Kadang² rasa bersyukur,alhamdulillah Allah berikan ku kudrat yg mampu menolong suamiku mencari rezeki

For me wanita as wedding photographer boleh gagah lagi..tp as wedding videographer memerlukan kesabaran yg banyak.dont get me wrong,masing² ada kebaikan & 'kepenatannya' Tapi setelah hampir 5 tahun shooting bersama hubs.banyak yang ditempuhi.
Dari org pandang sebelah mata,ye lah..lelaki kan yg memonopoli bidang video ni,so bila kita shoot..adalah abg² photographer yg tengok atas bawah mcm kita ni tak reti ape.siap tengok kamera cikai apalah aku pakai.
Dari yg gedik² nak gatai pun ada padahal lakiku disebelah je
Dari client yang tak hormat kita,nak merajuk mcmlah kita ni kakak dia.
Dari client yang taknak bayar,tapi suruh shoot kaw kaw
Dari kawan yang minta tlg shoot,plus tak bayar..tapi arah org mcm kuli,siap bagi ayat sindir kalau tak shoot elok² dan etc etc etc.
Dari bawa barang berat ke hulu hilir..flycam,tripod,slider,camera sekali bawak..bukannya hubs tanak bawak,tp kadang2 masing2 terkejar sana-sini..siapa sempat dialah yg bawa,kang tak bawa hilang pula.

bersama geng photolicious(2010) I salute u kak Kay kerana mengharumkan nama wanita as a wedding photographer

Kami tahu as a videographer,pekerjaan ini bukanlah boleh dipandang tinggi or ditabik spring.Tapi apa yg kami perlukan hanyalah secebis sikap bertoleransi antara sesama umat islam.

beehunt crew at sime darby

 Tapi dalam banyak ragam pun,alhamdulillah terlalu ramai client kami yang baik hati
Dari sanggup bayar tiket flight semata2 nak kami shoot wedding mereka
Dari yang sanggup tukar date kahwin semata2 nak kami jadi videographer hari bahagia mereka
Dari yang sanggup hantar email dan me 'war-war'kan betapa bagusnya servis kami kepada berpuluh rakan mereka.
Such a nice people kan?Alhamdulillah kami dipertemukan dgn client sebegini:)

pre wedding shoot at Mmu cyberjaya,tempat studyku..mengimbau sungguh ;)

one of my proud moment.Alhamdulillah


To celebrate our 5th year as videographer,wedding videographer khususnya..kami paparkan our latest video
Enjoy the video :) for full hd,boleh layari dalam youtube thebeehuntstudio.Aku still tak reti nak up HD dalam blogspot ni..kuikui



Alhamdulillah aku masih bertahan hingga ke hari ini.Ada banyak perancangan sebenarnya,kalau boleh ikutkan hati,biarlah aku jadi editor sepenuh masa,segala urusan shooting suami yang buat.dalam progress mencari junior untuk dilatih sebagai 'beehunt junior'.
Insyaallah =)

3 comments:

  1. Salam Hannani,
    dah ada org sini yg contact tak?
    mesti skrg tgh kira hari nak dtg kan? ;)

    ReplyDelete
  2. Wasalam wbt..belum lagi k umi
    Tgh menghitung hari..tik tok tik tok..excited bila pk..tgk blog kak umi hari2 lagi byk la tempat & list brg2 berkenan dihati.
    Kak umi pun mesti tgh menghitung hari nak balik sini kan...hehe

    ReplyDelete
  3. Haah, tgh dok kira hari nak balik la ni. rasa cam mimpi pulak :p

    ReplyDelete