Tuesday, February 21, 2012

Backpack

As salam
today aku usha backpack utk ke 'kuria'...for perth aku tak kisah sangat nak bawak beg trolley af tuh sebab mostly pegi mana² ada transport...tapi untuk 'kuria' nih banyak kena guna public transport,subway pun aku google bukan main tinggi ,mau kurus duduk seminggu.
Jadi...ini adalah salah satu bagpack yang membuat aku termenung 10min menatap gambarnya..huahua..hubby,i want one!Haritu dah jumpa dah kaler camni,size 50 + 10L rasanya.Ada masa nanti nak pi usha harga dulu.

pink nyehh
 oh,petang tadi abah dtg,sempat la aku buat kuih,pesan tlg hantarkan dekat mak..kunun nak tunjuk skil yg anak dia dah pandai masak sejak kawin nih..hihi.

my new tool !-blur skit pic ni

 pastu mak aku sms kata sedap.
Mak: Sedap adik buat,untung Faizi,ada bini pandai masak,pandai bisnes

Wah,sukanya baca sms mak camtu...Alhamdulillah,senyum sampai tingaaa:)



kuih bakar pandan


Resepi aku amek dari my resepi ,Zana08
Tumpang share disini :)

  • 1 cawan tepung gandum
  • 1 cawan gula
  • 1 cawan air pandan
  • 1 cawan santan
  • 1 cawan susu cair (sejat)
  • 3 biji telur
  • Sedikit pewarna hijau
  • sedikit bijan
  1. Masukkan semua bahan ke dalam blender kecuali bijan
  2. Blender hingga sebati
  3. Sapukan loyang dengan sedikit minyak dan tuangkan bahan tadi kedalamnya.
  4. Taburkan bijan 
  5. Bakar 40 minit pada suhu 180c/ hingga masak. Untuk dapat kan permukaan yg berkerak/garing bolehlah tambah masa membakar.-aku bakar sejam 
Actually aku nak shoot guna prop baru tadi,,tetiba abah sampai awal.kuih pun panas lagi..ah,bantaila shoot..sekali bila transfer alahai sadis..apakan daya,tp aku puas hati sbb hubby pun suka.Boleh buat lagi :D

2 comments:

  1. salam perkenalan...comel acuannya,menarik...lama tak makan kuih bakar...:))

    ReplyDelete
  2. Salam perkenalan..hehe,itulah,sy pun lama xmkn..tu yg teringin terus buat

    ReplyDelete