Thursday, February 9, 2012

Day 6 in Perth

Day 6 in perth,kami just jalan² area city,and again Fremantle..hihi

Before this aku ada cerita pasal kedai Oriental Market,so kebetulan day 6 aku ke kedai tu,kepada siapa2 yang malas nak kena check bag dia kat kastam nanti,tak perlu bawa barang makanan pun takpe..sebab banyak stock barang malaysia ada kat sini.
Harga bagi aku takdelah banyak beza,of course la dah pegi negara orang,makanan kita dah jadi makanan import.jadi harga pun import lah sikit ye..haha..

maggi teman sejati,tapi bila campur dgn hot water kat sini taktau nape tekak aku rasa tak lyn
saga blm,masa ni hubby dah rindu blm pepel dia kat malaysia;)
city


Sebelum bergerak ke tempat seterusnya,perut pun dah lapar.semalam sebelum tidur sempat tanya Tasha kedai makan apa yang best dekat city,so dia suggest try Taka...halal sushi & dengar kata original org jepun sendiri masak...so kami pun pergila ke Taka
Dalam menu ada portion big & small,disebabkan takut budjet lari..kami masing2 pesan small size..tapi small size tu pun dah cukup kenyang.Makanan kat perth ni mostly semua big portion..kecuali kedai makan melayu,saiznya biasa2 seperti kita selalu makan.
TIPS:Kedai ni halal & terpampang besar tanda halal depan kedai tu,so no worries ya :)

hubby ambil ikan,aku amek vege tempura..my fav!

cute car

minyak dalam city lagi murah dari luar city

if parking area fremantle ni kena bayar & masukkan syiling dlm ni

posing kat bangunan area fremantle

otw utk membeli icecream Gelare,masa ni Gelare takde kat Malaysia,singapore ada la.Now Gelare dah ada kat The Curve

forgot hubby punya apa,aku punya vanilla bean.btw if nak bawa 1 tub balik,harga just 10aud shj yakni lebih kurang rm30 shj.Kat Kl tak dpt harga camni:(

       beli halal daging untuk buat steak malam ni dekat bentley,budak jaga kedai tu pakai baju sekolah kajang..hehe

rempah² pun ada dijual di sini,bawah tu ada keropok udang

oleh-oleh,rasanya pemiliknya org indonesia


our dinner by chef Tasha

dinner
 
pemandangan senja di Kings Park sangat indah,sgt romantik!

penutup entry,keadaan malam di Kings Park or lebih dikenali di malam hari sebagai Kiss Park ;)

No comments:

Post a Comment